Var nästan lite vemodigt att styra kosan mot Elmia i år. Första gången jag åker dit och att det inte skulle vara någon ljudtävling. Givetvis så skulle det finnas bilar fullmatade med högtalare och skärmar, men ändå inte riktigt samma sak.

De första personerna jag träffar på är Jussi och Frippe. 5m ifrån så står Johan Fröding och demar sin nya Yeti. Det här kan nog bli skoj i alla fall.
Vandrar runt bland bilarna och tar lite kort. (En del finns i galleriet) Det är nästan total avsaknad av SQ bilar i år. De enda jag kommer på är Finske EM-vinnaren och Johans Yeti. Däremot showbilar med mycket plast, skärmar och bilstereoutrustning fanns det gott om. Synd att dessa inte är intresserade av att tävla. Många utav byggena är väldigt snygga och fantasifulla. Bilen jag kommer ihåg bäst var Predatorian. Bil med Predator-tema. Rå och alldeles fullsmetad med små skärmar. Tappade räkningen vid 30 någonting. T.o.m. framme i strålkastarna satt det 2st på varje sida. Inte avundsjuk på den kabeldragningen..
Sen var det dags för muskelbilarna i klassikeravdelningen. Lyckades få ”Hot Rod” Bernts autograf 🙂 I samma monter så stod Metallica sångarens hot rod. Clean och lång. En reflektion var att de får ha ett rockabilly-band som spelar högt några gånger per dag, men oss klagar de på om vi demar minsta för högt. När jag stod bland DN-bilradios retro stereos och pratade med Daniel hade jag gärna haft hörselproppar.